ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα Αλβανών αστυνομικών στα σύνορα για βουλευτή της Χ.Α.!

Μπλόκα Αλβανών αστυνομικών στα σύνορα για βουλευτή της Χ.Α.!

Συναγερμός στις αλβανικές αρχές για να μην επιτραπεί επίσκεψη βουλευτή της Χ.Α. στο Αργυρόκαστρο

Με ιδιαίτερη επισημότητα τιμήθηκε χθες το βράδυ η επέτειος από την Επανάσταση του 1821 στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου. Όλα θα είχαν εθιμοτυπικό και χαρμόσυνο χαρακτήρα αν δεν παρατηρούσε ο απεσταλμένος του "Newsbomb.gr" τα μπλόκα που είχαν αναπτυχθεί εκατέρωθεν των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Στην ελληνική πλευρά, όπως θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς φυσικό, οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρες και περιπόλους για τον εντοπισμό δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Οι αστυνομικοί στην αλβανική πλευρά όμως, είχαν άλλες εντολές.

Όπως πληροφορηθήκαμε εκτός από τους προβλεπομένους ελέγχους υπήρχε οδηγία να μην επιτραπεί ακόμα και με τη βία η είσοδος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» κ. Χρήστου Παπά. Σύμφωνα με εντολή του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» χαρακτηρίσθηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» (persona non grata) για τη γειτονική χώρα και εκφράστηκαν φόβοι ότι ο κ. Παππάς θα απαντούσε σ' αυτήν την απόφαση που έλαβε ο Έντμοντ Παναρίτη με την παρουσία του στη γιορτή που οργάνωσε το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χρήστος Παππάς έδωσε συνέντευξη στο αλβανικό δίκτυο «News 24» και δήλωσε ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική και υποδουλωμένη.

Ο φωτορεπόρτερ μας βρέθηκε στο Αργυρόκαστρο και χάρη στη συνεργασία με τους συναδέλφους από το "Epirus Live" κατέγραψε πώς η ελληνική μειονότητα τίμησε τη εθνική επέτειο.

Με μία λαμπρή και άκρως επιτυχημένη δεξίωση του Ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο γιορτάστηκε χθες βράδυ η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Νικόλαος Κουτροκόης αποδείχθηκε εξαιρετικός οικοδεσπότης και πλήθος κόσμου, από τον ελληνισμό του Αργυρόκαστρου αλλά και από τα γειτονικά Ιωάννινα, προσήλθε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου CAJUPI για να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή του ελληνισμού.

Παρότι η εκδήλωση ήταν πράγματι λαμπρή και αντάξια της γιορτής, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο μπουφές που τη συνόδευε ήταν ακριβώς όπως έπρεπε, τέτοιες μέρες οικονομικής κρίσης: ούτε υπερβολικός, ούτε φτωχός. Μάλιστα, όπως συνηθίζεται, τα περισσότερα από τα είδη τα προσέφεραν στο Προξενείο οι Έλληνες επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Αργυροκάστρου.

Όλοι ήταν παρόντες...

Μοναδική απουσία που σχολιάστηκε, ήταν εκείνη του Υπουργού Υγείας της Αλβανίας κ. Βαγγέλη Τάβου, η οποία όμως ήταν καθόλα δικαιολογημένη εφόσον ο Υπουργός έλειπε εκτός Αλβανίας σε από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι για θέματα του υπουργείου του και είχε ενημερώσει από νωρίς το Προξενείο.