ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην Ιεράπετρα

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στην Ιεράπετρα

Συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο Μαροκινοί 23 και 26 ετών αντίστοιχα, ο οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομη οπλοφορία και Νομοθεσία περί αλλοδαπών (παράνομη είσοδο στη χώρα).

Συγκεκριμένα, οι δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, χθες τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσαν με την χρήση μεγάλου μαχαιριού, με μήκος λάμας (35) εκατοστών, να διαρρήξουν τη πόρτα οικίας στην Ιεράπετρα.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία που διέμεναν, οι συλληφθέντες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα σακίδιο πλάτης το οποίο περιείχε, δύο ψαλίδια μήκους 15 και 20 εκατοστών και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 10 εκατοστών. Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν ακόμη 5 κλοπές από οικίες και καταστήματα στην Ιεράπετρα αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Επίσης, ο 23χρονος παραβίασε περιοριστικό όρο διαμονής, ενώ ο 26χρονος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα. Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας. Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.