ΕΛΛΑΔΑ

Oι αυξήσεις στα τρόφιμα θα φέρουν αναταραχές

Oι αυξήσεις στα τρόφιμα θα φέρουν αναταραχές
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλλίας προειδοποίησε τα Ηνωμένα Έθνη την Πέμπτη, ότι ταραχές...

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Γαλλίας προειδοποίησε τα Ηνωμένα Έθνη την Πέμπτη, ότι ταραχές σαν και εκείνες που είχαν ξεσπάσει στους δρόμους πριν από 3 χρόνια, εξαιτίας της ανόδου των τιμών των τροφίμων, μπορεί να επαναληφθούν αυτή τη φορά σε όλο τον πλανήτη, εξαιτίας και πάλι των απότομων αυξήσεων.

Ο Μπρούνο Λα Μέερ, έκανε αυτήν την αναφορά στη Γενική Συνέλευση, αφού είχε προηγηθεί, νωρίτερα αυτό το μήνα, η έκθεση του Οργανισμού για την Τροφή και τα Αγροτικά προϊόντα του ΟΗΕ, που αναφέρει ότι ο δείκτης τιμών των τροφίμων σημείωσε τον Ιανουάριο άνοδο για έβδομο μήνα στη σειρά, αγγίζοντας νέα υψηλή επίδοση.

Υποστηρίζοντας ότι η απογείωση των τιμών στα τρόφιμα είναι ανυπόφορη, τόσο για τον προμηθευτή, όσο και για τον καταναλωτή προειδοποίησε ότι μπορεί " να μας αναγκάσει να βιώσουμε ξανά την εμπειρία των εξεγέρσεων λόγω πείνας, όπως εκείνες του 2008 σε πολλές χώρες ".

Υπενθυμίζεται ότι το 2008 είχαν ξεσπάσει ταραχές εξαιτίας των ακριβών τιμών των τροφίμων στην Αϊτή, το Καμερούν και την Αίγυπτο.

Για τη Γαλλία, που αυτή την περίοδο κρατά τα σκήπτρα του Οργανισμού των 20 πιο αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει θέσει ως κύριο στόχο την καθήλωση των απογειωτικών τάσεων των τιμών των αγαθών.