ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Διάρρηξη στα γραφεία της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου

Χανιά: Διάρρηξη στα γραφεία της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου

Στο στόχαστρο «ποντικών» βρέθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας τα γραφεία όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της Μητρόπολης Κυδωνιάς-Αποκορώνου στην οδό Χάληδων στα Χανιά.

Τη διάρρηξη γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, ενώ μιλώντας για το περιστατικό, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας, «να προσέρχονται στα γραφεία, να ζητούν βοήθεια και όχι να προβαίνουν σε τέτοιες καταδικαστέες πράξεις».

Όπως επισήμανε, η Ιερά Μητρόπολη καθημερινά στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τόσο με το κεντρικό συσσίτιο όσο και με το κεντρικό φιλόπτωχο ταμείο.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η δράση των «ποντικών» περιορίστηκε σε υλικές ζημιές, καθώς στα γραφεία δεν υπήρχαν χρήματα.

Το περιστατικό περιγράφεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης, η οποία αναφέρει:

«Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας-Αποκορώνου στοχοποίησαν αδίστακτοι διαρρήκτες αυτή τη φορά, μετά από τους Ιερούς Ναούς της πόλης μας. Κατευθείαν ενημερώθηκε σήμερα το πρωί η αστυνομία και η σήμανση από τον γραμματέα της Μητροπόλεως μας, που ανοίγοντας το πρωί τα γραφεία, αντίκρισε μία απερίγραπτη εικόνα. Πόρτες σπασμένες, έγγραφα σε όλους τους χώρους πεταμένα, παραβιασμένα συρτάρια».