ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Ηλεκτροπληξία» από τις κλοπές καλωδίων ηλεκτροφωτισμού

Πάτρα: «Ηλεκτροπληξία» από τις κλοπές καλωδίων ηλεκτροφωτισμού

Η κατάσταση με τις κλοπές από τους κυνηγούς χαλκού έχει ξεφύγει από κάθε όριο και στην Πάτρα.

Δεκάδες και καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπών, από τα φρεάτια της ΔΕΥΑΠ, μέχρι τους ...δείκτες του ρολογιού της Τριών Συμμάχων και τους καθρέπτες στις διασταυρώσεις. Αυτό όμως που καταλήγει περισσότερο επικίνδυνο από όλα, είναι οι κλοπές καλωδίων από κολώνες δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα πολλά σημεία συνοικιών της Πάτρας να μένουν στο ημίφως ή στο σκοτάδι τις βραδινές ώρες, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Όπως λέει στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός η κατάσταση τείνει το τελευταίο δάστημα να πάρει χαρακτηριστικά επιδημίας καθώς οι κλέφτες χαλκού κλέβουν τα καλώδια από τις κολώνες με ειδικές τανάλιες αλλά και τα κουτιά απο τις κολώνες μέχρι και τον λαμπτήρα, αφήνοντάς τες τυφλές. Κυριολεκτικά τις ξηλώνουν.

Οι επιδρομές γίνονται κυρίως στις συνοικίες της πόλης, στην Αγυιά, στα Ζαρουχλέικα, τις Ιτιές, κλπ με αποτέλεσμα ο κόσμος να νομίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στους λαμπτήρες, ότι έχουν δηλαδή καεί.

Η αντικατάστασή τους όπως λέει ο κ. Σιγαλός είναι μια πολύ δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται καινούργιες κατασκευές.