ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 689 άτομα στη Δυτική Ελλάδα

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 689 άτομα στη Δυτική Ελλάδα

Πρώην δήμαρχοι και κρατικοί υπάλληλοι θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ θα περάσουν 689 άτομα μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και γιατροί.

Οι περισσότεροι έλεγχοι που θα γίνουν θα είναι για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής κυρίως μέσω εικονικών τιμολογίων. Παράλληλα έχουν αποσταλεί στις τράπεζες 368 διαφορετικά αιτήματα για άνοιγμα των λογαριασμών ενώ στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για πρωτοφανή αριθμό προσώπων που ερευνούνται από μια περιφερειακή υπηρεσία.

ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας θα κάνει έλεγχο μεταξύ άλλων για μεγάλο κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων στην Ζάκυνθο, για κύκλωμα εικονικών τιμολογίων στην Ηλεία, σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο του Ρίου Πατρών, για υποθέσεις διαφθοράς σε τρεις κοινότητες στην Κεφαλλονιά αλλά και σε πολλές υποθέσεις που αφορούν κυρίως δημάρχους και εκπροσώπους Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο αριθμός των προσώπων που θα ελεγχθεί δείχνει τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει η δραστηριότητα των επίορκων υπαλλήλων αλλά και όσων γενικά εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς.