ΕΛΛΑΔΑ

Με όρους ελεύθεροι Αθανασόπουλος και Ζερβός

Με όρους ελεύθεροι Αθανασόπουλος και Ζερβός

Ελεύθεροι αφού προηγουμένως κατέβαλαν χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δυο πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός και Τάκης Αθανασόπουλος για την υπόθεση των αδιαφανών δαπανών προς τη ΓΕΝΟΠ για σκοπούς που –κατά το κατηγορητήριο- ουδέποτε εκπληρώθηκαν.

Ειδικότερα, οι δύο πρώην πρόεδροι της Επιχείρησης, όπως και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 26 Απριλίου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με μεγάλα ποσά που φέρεται να χορήγησε η ΔΕΗ και έλαβε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ, για σκοπούς οι οποίοι ουδέποτε εκπληρώθηκαν, ενώ διετέθησαν για ταξίδια συνδικαλιστών και άλλες αδιαφανείς δαπάνες.

Η εισαγγελική έρευνα στηρίχθηκε στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο διαπίστωνε μεταβιβάσεις ύψους περίπου δέκα εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, άλλοτε με τη μορφή δανείων και άλλοτε με τη μορφή έκτακτων επιχορηγήσεων για την επιτέλεση συγκεκριμένων σκοπών (όπως μελέτες κλπ).