ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα της Δικαιοσύνης για όσα έγιναν στο ΤΕΙ της Πάτρας

Έρευνα της Δικαιοσύνης για όσα έγιναν στο ΤΕΙ της Πάτρας

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ της Πάτρας, καθώς και ο πολύωρος αποκλεισμός του προέδρου και καθηγητών του ιδρύματος, προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, ενώ στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν, όσοι μπορεί να έχουν γνώση, για τα όσα διαδραματίστηκαν στους χώρους του ΤΕΙ.

Ταυτόχρονα αναμένεται να συγκεντρωθεί το οπτικό υλικό, στο οποίο έχουν καταγραφεί όσα έγιναν μέσα και έξω από την αίθουσα του ΤΕΙ, ώστε να αξιοποιηθεί στην πορεία της έρευνας.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκαναν καθηγητές του ΤΕΙ τόνισαν μεταξύ άλλων πως «είναι ευτύχημα που δεν είχαμε νεκρό», και πρόσθεσαν ότι «στο νήμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Σχετικά με τους τραυματίες ανέφεραν, ότι «στο νοσοκομείο διακομίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων παρέμειναν για νοσηλεία οι δύο, με παραμορφωμένα τα πρόσωπά τους από τα χτυπήματα που δέχτηκαν».

Από την πλευρά της η ΠΑΣΠ ΤΕΙ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απορρίπτει τις καταγγελίες, ότι στα επεισόδια πρωταγωνίστησε στέλεχος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ μαζί με άτομα εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιρρίπτει ευθύνες σε άλλη φοιτητική για επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της. Επίσης η ΠΑΣΠ στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι «καλούμε τις δημοκρατικές αντιλήψεις, την σπουδαστική κοινότητα, τις φοιτητικές συλλογικότητες, τις πολιτικές νεολαίες, τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία της Πάτρας να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας».

Δηλώσεις για όσα έγιναν στο ΤΕΙ έκανε και ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος αφού καταδίκασε τα επεισόδια, τόνισε ότι με την ένταση και τις εκτροπές δεν λύνονται τα προβλήματα. Στην συνέχεια ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους φοιτητές και στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της πόλης «για να αντιμετωπίσουμε» όπως σημείωσε «την αδικία που θα υποστεί το ΤΕΙ και η Πάτρα ολόκληρη, με το σχέδιο «Αθηνά».

Αναφερόμενος ο Γιάννης Δημαράς στις καταλήψεις που κάνουν σπουδαστές στο Δημαρχείο, τόνισε ότι «δεν προσφέρουν τίποτα και πλήττουν, αντί να ενδυναμώνουν, τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ Πάτρας».