ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στις νέες φυλακές της Αγιάς

Αναστάτωση στις νέες φυλακές της Αγιάς

Αναστάτωση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στις νέες Δικαστικές Φυλακές της Αγιάς, στην Κρήτη όταν οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 13:00 μετά το μεσημεριανό γεύμα. Οι κρατούμενοι αντιδρούν στην πρακτική τα τρίκλινα δωμάτια να δέχονται τέσσερις κρατουμένους.

Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων και του επόπτη των φυλακών, οι κρατούμενοι δέχτηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους ενώ συμφωνήθηκε να ετοιμάσουν ένα υπόμνημα στο οποίο θα καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να το αποστείλουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Κλαπάκης, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργούν όλες οι πτέρυγες των καινούριων φυλακών με αποτέλεσμα περίπου 40 κελιά που έχουν σχεδιαστεί να δέχονται τρεις κρατουμένους, να υπερβαίνουν αυτόν τον αριθμό στεγάζοντας τέσσερις τροφίμους.

Ο κ. Κλαπάκης ανέφερε ότι ο αριθμός των κρατουμένων αυξάνεται εκθετικά ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται τόσες ελλείψεις στο προσωπικό της φυλακής που είναι αδύνατο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Αυτήν την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για τη εύρυθμη λειτουργία της φυλακής, λίγο μόνο διάστημα από την υποδοχή των πρώτων κρατουμένων.