ΕΛΛΑΔΑ

Δανειολήπτης εναντίον τεσσάρων τραπεζών: Σημειώσατε... διπλό

Δανειολήπτης εναντίον τεσσάρων τραπεζών: Σημειώσατε... διπλό

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, πατέρας ενός τέκνου, με σύζυγο μακροχρόνια άνεργη, ο οποίος αδυνατούσε να αποπληρώσεις τις υποχρεώσεις του στις τράπεζες και κινδύνευε να χάσει το σπίτι του.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για 43χρονο δανειολήπτη, δημόσιο υπάλληλο, «ο οποίος δέχτηκε σοβαρή μείωση του μισθού του τα τελευταία έτη και είναι χρεωμένος σε δάνεια (εκτός στεγαστικού), σε τέσσερις πιστωτικούς φορείς συνολικού ύψους ποσού 67.600 ευρώ».

«Επειδή η πίεση από τις τράπεζες κατέστη αφόρητη, αποφάσισε την ένταξή του στο Ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι μέλος, ακολουθώντας συνετές προτάσεις στην εξωδικαστική διαδικασία, σύμφωνα με την καθοδήγηση της Ένωσης, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές, με συνέπεια να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο για ρύθμιση του χρέους του, ως ο νόμος ορίζει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο 43χρονος υπό το φόβο να χάσει την κύρια κατοικία του, ζήτησε από το δικαστήριο να προστατευτεί από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών (με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων).

Με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας αποφάσισε όντως να την προστατεύσει μέχρι την εκδίκαση τής αίτησής του, που έχει οριστεί για το έτος 2015.

Ειδικότερα, το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας απαγόρευσε με προσωρινή διαταγή, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, στις πιστώτριες (3 τράπεζες και ένα ταμείο) κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, σε βάρος της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη, καθώς και τη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης αυτής μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, που το δικαστήριο εκδίκασης έχει οριστεί για το έτος 2015 (παρά τις αιτιάσεις των παρισταμένων πιστωτικών εταιρειών, περί του αντιθέτου).