ΕΛΛΑΔΑ

Τα αποτυπώματά του πρόδωσαν τον ληστή των ενεχυροδανειστηρίων

Τα αποτυπώματά του πρόδωσαν τον ληστή των ενεχυροδανειστηρίων

Από τα δακτυλικά του αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στα όπλα του προδόθηκε ένας επίδοξος ληστής ενός ενεχυροδανειστηρίου στη Λάρισα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν και εξιχνίασαν άλλη μια ληστεία σε παρόμοιο κατάστημα που είχε κάνει πριν από τρεις μήνες.

Ο 30χρονος Έλληνας είχε εισβάλει στο κατάστημα αγοράς χρυσού ενός 69χρονου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και κρατώντας στο ένα χέρι περίστροφο και στο άλλο μαχαίρι με τα οποία απείλησε την 48χρονη υπάλληλο ζητώντας τα χρήματα. Όμως, σε μια μοναδική επίδειξη ψυχραιμίας, εκείνη τον… πέταξε έξω από το μαγαζί και κατάφερε να τον αφοπλίσει με τη βοήθεια ενός φίλου της που περνούσε τυχαία!

Ο δράστης το έβαλε στα πόδια, αλλά μόλις ταυτοποιήθηκε συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου αποκαλύφθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης και της ληστείας που είχε γίνει στις 8 Ιανουαρίου σε άλλο ενεχυροδανειστήριο της πόλης. Τότε, πάλι με την απειλή περιστρόφου και μαχαιριού, ο 30χρονος είχε ζητήσει χρήματα από την 37χρονη υπάλληλο.

Εκείνη αρνήθηκε να του δώσει, αλλά της κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμό, άρπαξε 1.450 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Ο ληστής οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες ληστείες.