ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα για βόμβα (ξανά) στη δίκη Σειραγάκη

Τηλεφώνημα για βόμβα (ξανά) στη δίκη Σειραγάκη

Ένα ακόμα τηλεφώνημα για βόμβα δέχτηκε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας με κατηγορούμενο το Νίκο Σειραγάκη.

Το απειλητικό τηλεφώνημα είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης και της εκκένωσης του κτιρίου προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είχε διακοπεί η διαδικασία και την πρώτη μέρα του δικαστηρίου στις 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα Ρεθεμνιώτικα Νέα η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα ενώ συνολικά σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν επτά άτομα. Μεταξύ των επτά, αν και δεν ήταν στη λίστα των μαρτύρων, έχουν κληθεί να καταθέσουν κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος παιδεραστής, τόσο η παιδοψυχολόγος που είχε διοριστεί από την ανακρίτρια ως πραγματογνώμων, είχε εξετάσει παιδιά - θύματα του δράστη και είχε συντάξει σχετική έκθεση, όσο και ο αξιωματικός - πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ που είχε εξετάσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του παιδεραστή και το παιδικό-πορνογραφικό υλικό που είχε βρεθεί σε αυτούς, γεγονός που οδήγησε στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διακόψει στις 8 Απριλίου ενώ η έδρα είχε κάνει δεκτό το αίτημα τόσο της υπεράσπισης του κατηγορουμένου όσο και της πολιτικής αγωγής να μην συνεχιστεί η δίκη δημόσια προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ταυτότητες των 53 αγοριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.