ΕΛΛΑΔΑ

Δράσεις για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού

Δράσεις για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού

Άτυπη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους συλλογικών φορέων τουρισμού των νήσων του Αργοσαρωνικού, με θέμα τον συντονισμό των δράσεων για την προώθηση οδοιπορικού θρησκευτικού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΟΤ, Χρήστου Πάλλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ καθώς και του εκπροσώπου του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΙΣΕΕ), αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδου.

Ο μητροπολίτης Ύδρας και ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ενημέρωσαν τους παριστάμενους για το πρόγραμμα προώθησης και προβολής του θρησκευτικού τουρισμού, το οποίο υλοποιεί η ΙΣΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο συνήψε η ΙΣΕΕ με το υπουργείο Τουρισμού.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εμπεριστατωμένη γνώση των εκπροσώπων της ΙΣΕΕ σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, η ανάγκη συντονισμού και συνεργειών όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού στο πλαίσιο μίας ενιαίας στρατηγικής για τη γενικότερη οργάνωση των τουριστικών οδοιπορικών και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη διεθνή τουριστική αγορά, αλλά και η προώθηση και προβολή μέσω διαδικτύου όλων των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, μελετάται η σχετική έκδοση οδηγού προσκυνημάτων της Αττικής από την Αποστολική Διακονία της Ελλάδας, σε διάφορες γλώσσες.

Ρoή Ειδήσεων