ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας, προσαρμοσμένο στην επιβατική κίνηση των εορταστικών ημερών αλλά και στις άδειες των υπαλλήλων θα ακολουθήσουν τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Πέραν αυτών των αλλαγών για σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και νέα στάση εργασίας για τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 12 το μεσημέρι.

Λόγω αυτών των κινητοποιήσεων, οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες αυτές θα λειτουργήσουν ως εξής:

Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα θα εκτελούν σχετικά περιορισμένα δρομολόγια με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής.

Πάντως τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

Σε Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ σήμερα Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 1 δρομολόγια ανά 12 λεπτά, στις γραμμές 2,3 δρομολόγια ανά 15 λεπτά, ενώ ειδικά στις γραμμές του Τραμ κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται στις γραμμές 1,2 του Μετρό, 12λεπτα δρομολόγια, στη γραμμή 3 10λεπτα δρομολόγια, ενώ στις γραμμές του Τραμ δρομολόγια κάθε 30 λεπτά ανά γραμμή.

Τρίτη του Πάχα

Tην Τρίτη του Πάσχα (7 Μαΐου) τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου. Τα πρώτα δρομολόγια των γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής.

Ενώ σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τρίτη του Πάσχα στις γραμμές 2, 3 του Μετρό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με συχνότητα από 7 έως 10 λεπτά, στη γραμμή 1 ανά 10,5 λεπτά, και στις γραμμές του Τραμ ανά 20 έως 25 λεπτά.