ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων

Κορυφώνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων

Σύμμαχος για τους ταξιδιώτες ο καλός καιρός.

Eπιστρέφουν σήμερα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα που κατάφεραν να ξεφύγουν λίγο και να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης.

Το απόγευμα της Δευτέρας η κίνηση στις εθνικές οδούς και στις εισόδους της Αθήνας ήταν ελαφρώς αυξημένη, με τους εκπροσώπους της Τροχαίας να περιμένουν το κυρίως «κύμα» της επιστροφής τις αμέσως επόμενες ώρες.

Παράλληλα, στο 100% φθάνει η πληρότητα των πλοίων από Κυκλάδες, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Στις εθνικές οδούς η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής, ενώ σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 και την Τρίτη από 11:00 έως 21:00 (η απαγόρευση θα ισχύσει και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου, από 15:00 έως 21:00).

Πιο συγκεκριμένα:
• Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.
• Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι οδηγοί παρακαλούνται:
• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
• Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Nα σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Σύμμαχος των οδηγών ο καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Τρίτη του Πάσχα.

Ωστόσο, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά και τα ηπειρωτικά ορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.