ΕΛΛΑΔΑ

Πιθανή επιστράτευση καθηγητών αν γίνει απεργία στις Πανελλαδικές

Πιθανή επιστράτευση καθηγητών αν γίνει απεργία στις Πανελλαδικές

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ.

Η αναταραχή στον χώρο της Παιδείας συνεχίζεται και αυτή τη φορά απειλείται ακόμη και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Μετά την αύξηση του ωραρίου τους οι καθηγητές αντιδρούν για το ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολικών μονάδων και απειλούν ανοιχτά με απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η εντολή Σαμαρά προς το υπουργείο Παιδείας είναι σαφής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να προχωρήσει ο νόμος, αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλεί διεξαγωγή των εξετάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των καθηγητών.

Μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με το υπουργείο οι καθηγητές συναντώνται σήμερα για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Ως τώρα, πλην του ΠΑΜΕ οι περισσότερες πλευρές τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις.

Όπως και να έχει όμως η τελική απόφαση θα παρθεί στις 15 του μήνα, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών από την ολομέλεια των ΕΛΜΕ που θα κληθεί να αποφασίσει επί της σημερινής πρότασης της ΟΛΜΕ.

Μέχρι στιγμής με εξαίρεση το 1990 οπότε και οι πανελλαδικές είχαν ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων η ΟΛΜΕ έχει αποφύγει να απεργήσει μέσα στις εξετάσεις.

Αυτή την ώρα με εξαίρεση το ΠΑΜΕ που προτείνει 48ωρη πριν τις εξετάσεις όλες οι άλλες πλευρές δείχνουν να συζητούν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.