ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Δάφνη: «Δε συμμετείχαμε στο φόνο»

Έγκλημα στην Δάφνη: «Δε συμμετείχαμε στο φόνο»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο από τους συνολικά τέσσερις κατηγορουμένους για τη στυγερή δολοφονία του 30χρονου γιου ενεχυροδανειστή στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενοι παραδέχθηκαν μόνο τη συμμετοχή τους στη ληστεία «δείχνοντας» ως εγκεφάλους του σχεδίου, της οργάνωσης και της εκτέλεσης του εγκλήματος τους δυο ασύλληπτους συγκατηγορουμένους τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Γ.Κ., είχε βρεθεί νεκρός στις 13 Απριλίου 2013 στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του επί της οδού Φαίδωνος.

Όπως προέκυψε από τις μέχρι τώρα έρευνες κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία –κατά το κατηγορητήριο- σχεδίασε και οργάνωσε η 24χρονη από κοινού με τους τρεις συνεργούς της.

Η νεαρή κατηγορουμένη γνώρισε το θύμα μέσω ηλεκτρονικού «chatroom», έγιναν φίλοι και αφού πληροφορήθηκε την καλή οικονομική του κατάσταση, μαζί με τους υπόλοιπους δράστες αποφάσισαν να τον ληστέψουν.

Την ημέρα της ληστείας, η 24χρονη μετέβη στο σπίτι του θύματος και σε ανύποπτο χρόνο άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς της. Οι δράστες, εισήλθαν στην οικία του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.