Από τις 12 το μεσημέρι σε ισχύ η επιστράτευση

Newsroom Newsroom

Από τις 12 το μεσημέρι σε ισχύ η επιστράτευση

Συνεδριάζουν σήμερα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ - Αγωνιούν οι μαθητές δύο μέρες πριν από τις Πανελλαδικές.

Υπερ των κινητοποιήσεων τάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν το 80% των τοπικών ΕΛΜΕ που συνεδρίασαν χθες. Οι συμμετέχοντες καθηγητές συμφώνησαν αφενός στην 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών δηλαδή στις 17 Μαϊου και αφετέρου στην 5μερη απεγία ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα συνεδριάζουν στην Αθήνα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν ανησυχεί καθόλου καθώς ολοκληρώθηκε η επίδοση των φύλλων επιστράτευσης και αναμένεται οι εξετάσεις να γίνουν κανονικά.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Από τις 12 το μεσημέρι θα είναι σε ισχύ η επιστράτευση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 48 ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, όπως προβλέπει το σχετικό προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε το Σάββατο ο πρωθυπουργός. Ήδη οι καθηγητές που επιστρατεύονται έχουν στα χέρια τους τα φύλλα πρόσκλησης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κατά των κινητοποιήσεων φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Marc που μετέδωσε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Σύμφωνα με τα στοιχεία της το 72,6% των πολιτών θεωρεί υπερβολική την ενδεχόμενη απεργία κατά την περίοδο των εξετάσεων και μόλις το 22% την χαρακτηρίζει δικαιολογημένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved