ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συλλαλητήριο

ΓΣΕΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συλλαλητήριο

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00 θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με την ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της η Γ.Σ.Ε.Ε. θεωρεί ότι «η προληπτική επίταξη των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αντίθετα εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες “φορτώνονται” οι χιλιάδες μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις».

Για το λόγο αυτό ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα καλεί αφενός την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επίταξης και αφετέρου τον υπουργό Παιδείας να καλέσει σε διάλογο το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ ώστε, όπως τονίζει, να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ «ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα». Η Συνομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων αποσαφηνίζει τέλος ότι «η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με “θύματα” τα παιδιά μας».