ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι αυτό; (vid)

Τι είναι αυτό; (vid)

Πόσες φορές έχουμε νευριάσει με τους γονείς μας, με τους παππούδες μας; Πόσες φορές έχουμε φωνάξει, έχουμε αγανακτήσει που δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους; Άπειρες.

Δυστυχώς η αγάπη του γονιού προς το παιδί δεν επιστρέφετα με την ίδια ένταση. Ερχόμαστε σε αυτό το κόσμο από τους γόνείς μας, έχουμε όλη τη προσοχή τους, όλη τη φροντρίδα τους,όλη την υπομονή τους και το μόνο που ζητούν είναι όταν έρθει η ώρα, να δώσουμε σε εκείνους, έστω και τα μισά από αυτά που μας προσέφεραν.

Εμείς αλλάζουμε, μεταμορφωνόναστε σε ανθρώπους χωρίς υπομονή, χωρίς συναίσθηματα, γινόμαστε αχάριστοι και ξεχνάμε ποιος μας έφερε εδώ, μεταμορφωνόμαστε σε «αχάριστους» ανθρώπους, ασεβείς βγάζοντας το Χριστό από μέσα μας. Μία από τις μεγαλύτερες εντολές του Χριστιανισμού μας είναι το ρητο « Τίμα το πατέρα και τη μητέρα σου» διότι μόνο τότε θα γευτείς μία άλλη ζωή καλύτερη, και οι παλιοί τι μας έμαθαν; Ευχή γονέα πάρε και περπάτα να βουνά.

Γονείς... Κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τα παιδιά τους, κ τα παιδιά αργούν να το καταλάβουν... Μόνο όταν κ εμείς οι ίδιοι γινόμαστε γονείς καταλαβαίνουμε τα σφάλματά μας απέναντί τους, επειδή βλέπουμε στις αντιδράσεις των παιδιών μας τον εαυτό μας κ τις δικές μας αντιδράσεις προς τους δικούς μας γονείς.

Οφείλουμε υπομονή , αγάπη ,στοργή και συμπαράσταση .Όμως ,δυστυχώς ποτέ ένα παιδί δεν προσφέρει το ανάλογο αυτού που έχει εισπράξει απ'τους γονείς του.Όταν είσαι νέος , βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.Καταλαβαίνεις την κατάσταση , όταν έρθεις στη θέση του γονιού.

Το βίντεο μας βάζει όλους σε σκέψη και περισυλλογη με τον εαυτο μας, μια συγκινητική ιστορία , ένα δακρύβρεχτο βίντεο για τις σχέσεις ανάμεσα σε ένα γονιό και σε ένα παιδί.