ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο μικρό αεροδρόμιο Μυρίνης

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο μικρό αεροδρόμιο Μυρίνης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση του μικρού αεροδρομίου Μυρίνης στο Δήμο Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του πεδίου προσγείωσης μήκους 700 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, επισκέφθηκε σήμερα χώρο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, και δήλωσε ότι με την ασφαλτόστρωση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης, ολοκληρώνεται η Α΄ Φάση κατασκευής του αεροδρομίου προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν διάφορα αεροσκάφη κι αυτό μάλιστα θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στην επόμενες ενέργειες του Δήμου ο κ. Παπαλός υπογράμμισε ότι επίκειται η διάνοιξη δύο διαδρόμων ασφαλείας δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης και η τοποθέτηση των απαραίτητων σημάτων.

Το μικρό αεροδρόμιο Μυρίνης θα ανήκει στην κατηγορία D, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τύπους ελαφρών αεροσκαφών που προσγειώνονται στα περισσότερα αεροδρόμια των ελληνικών νησιών και να αποτελέσει πυρήνα ανάπτυξης του αεραθλητισμού στη Θεσσαλία.