ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος: Σε εξέλιξη η δίκη για τις τρεις διαδηλώτριες

Πολύγυρος: Σε εξέλιξη η δίκη για τις τρεις διαδηλώτριες

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου η δίκη των τριών γυναικών από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες κατηγορούνται για συμμετοχή στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δάσος των Σκουριών.

Το δικαστήριο, ύστερα από δύο αναβολές, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, αλλά διεκόπη για κρείσσονες αποδείξεις, για σήμερα, καθώς κλήθηκε να καταθέσει ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός, όπως κι έγινε.

Ο υποστράτηγος αναγνώρισε στο πρόσωπο μίας εκ των κατηγορουμένων, τη γυναίκα που - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - τον εξύβρισε, ενώ σχολιάζοντας τα επεισόδια, είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προκάλεσαν τους διαδηλωτές.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των τριών γυναικών (ηλικίας 25, 39 και 40 ετών), οι οποίες κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, που έγινε στις 12 Μαΐου, κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που κινούνταν στην περιοχή, ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, την ώρα που είναι σε εξέλιξη το αυτόφωρο των τριών διαδηλωτριών, απολογούνται στον ανακριτή Πολυγύρου δύο κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο εργοτάξιο της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.