ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2013: Πού θα κινηθούν τα μόρια των σχολών φέτος

Βάσεις 2013: Πού θα κινηθούν τα μόρια των σχολών φέτος

Οι τυχεροί και οι αδικημένοι των εξετάσεων

Δύο... στροφές απομένουν για να ολοκληρωθεί για τους περισσότερους υποψηφίους ο Γολγοθάς των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών αλλά και στις τάσεις για τις φετινές βάσεις.

Τα «βατά» θέματα που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης προμυνήουν μάλλον άνοδο των βάσεων με τις Νομικές Σχολές να ετοιμάζονται για σημαντική αύξηση των μορίων που απαιτούνται για την εισαγωγή.

Αντίθετο σκηνικό θα αντιμετωπίσουν πάντως, αυτοί της Τεχνολογικής κατεύθυνσης καθώς έπειτα από την αυξημένη δυσκολία των θεμάτων, αναμένεται σημαντική πτώση στις Οικονομικές και Τεχνολογικές Σχολές.

Οι ειδικοί πάντως μιλούν για αδικία εις βάρος αυτών των φοιτητών καθώς τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα σε σχέση με τους υποψηφίους της Θεωρητικής και της Θετικής Κατεύθυνσης.

Κάνοντας μία ενδελεχή επισκόπηση λοιπόν, με βάση τη δυσκολία των θεμάτων, μπορεί να συμπεράνει κανείς πως Νομικές και Παιδαγωγικές Σχολές θα κυμανθούν ανοδικά, ενώ Τεχνολογικές, Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνικές και Πληροφοριακές θα πάρουν την κατιούσα.

Σε ίδια επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί το επίπεδο των Ιατρικών Σχολών, καθώς οι ιδιαίτερα διαβασμένοι μαθητές μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που έθεσαν οι αστοχίες της εξεταστικής επιτροπής επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα μεγάλους βαθμούς.

Παρ' όλα αυτά, Ενώσεις Φυσικών και Μαθηματικών μιλούν για πλεονέκτημα των μαθητών της Θεωρητικής κατεύθυνσης έναντι εκείνων της Τεχνολογικής, μιας και το βατερλό της Φυσικής κατεύθυνσης αναμένεται να επηρεάσει τη διακύμανση των βάσεων.

Ροή Ειδήσεων