ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ταλαιπωρία αναμένεται να υποστούν όσοι επιλέξουν να μεταβούν οδικώς στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας θα ισχύσουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Από τις 11:00 έως τις 14:00, λοιπόν, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στο τμήμα της οδού Βασ. Γεωργίου, μεταξύ των οδών Ρηγίλλης και Ηρ. Αττικού και σε όλο το μήκος της οδού Ηρ. Αττικού.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου και τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέπτεται την Αθήνα 21 χρόνια μετά την ανάλογη επίσκεψη του προκατόχου του Αλέξιου.

Το πρωί ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον αρχιεπίσκοπο στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα, μια επιλογή που έκανε ο αρχιεπίσκοπος και έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της παρουσίας μεταναστευτικού στοιχείου (μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί Ρώσοι).

Το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιο Όρος.