ΕΛΛΑΔΑ

Πατριάρχης Μόσχας: Ο Άσαντ σεβάστηκε τους Χριστιανούς

Πατριάρχης Μόσχας: Ο Άσαντ σεβάστηκε τους Χριστιανούς

Ακραίοι ισλαμιστές επιχειρούν την αποχριστιανοποίηση της Συρίας

Την υποκρισία της Δύσης στο θέμα της Συρίας, την οποία είχε επισημάνει και το newsbomb.gr τις προηγούμενες μέρες, επεσήμανε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η ελληνική πολιτική ηγεσία.

Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας, σημείωσε πως η κατάσταση στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι ανησυχητική και επικίνδυνη για τους Χριστιανούς, μιας και οι φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν ίσως μία αποχριστιανοποίηση της χώρας. Ο ισχυρός ορθόδοξος ηγέτης μάλιστα, τόνισε πως μπορεί να καταλογίσει κανείς πάρα πολλά στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ωστόσο το ότι σεβάστηκε τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Αφορμή για το σχόλιο του Κύριλλου πάντως, ήταν η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά πως η χώρα μας κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει η ανάκαμψη, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον με την Αραβική Άνοιξη και τα γεγονότα της Συρίας, δεν είναι και το πλέον ευνοϊκό.

Το γεύμα πάντως αν και εκτός προγράμματος ήταν σε καλό κλίμα, μιας και αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συνεχίσει την καλή κουβέντα που είχε με το Ρώσο Πατριάρχη κατά τη συζήτηση τους και έδωσε το παρόν. Ο Κύριλλος πάντως επέλεξε να δει λίγο θάλασσα και γι'αυτό αντί για το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, προτιμήθηκε γνωστό εστιατόριο στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.