ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση του Κώστα Χαρδαβέλλα στην επιστολή του κ. Σπυρόπουλου

Η απάντηση του Κώστα Χαρδαβέλλα στην επιστολή του κ. Σπυρόπουλου

Επιστολή- απάντηση στον Κώστα Χαρδαβέλλα απέστειλε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος με αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου στο newsbomb.gr με τίτλο: «Δεν έχουν τσίπα».

Ακολoυθεί η επιστολή του κ. Σπυρόπουλου:

ΠΡΟΣ: www.newsbomb.gr

ΥΠΟΨΙΝ: κ. ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κύριε Χαρδαβέλλα,

Διάβασα με ειδικό ενδιαφέρον το δημοσίευμά σας στην ιστοσελίδα www.newsbomb.gr με τίτλο «Δεν έχουν τσίπα» στο οποίο αναφέρεστε σε ερώτησή σας για το «εάν η μη καταβολή των συντάξεων σε ορισμένους συνταξιούχους του ΙΚΑ δεν οφείλεται στο ότι δεν έφεραν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους αλλά στο γεγονός ότι έχουν στεγνώσει τα ταμεία του ΙΚΑ από ρευστό».

Η απάντησή μου ήταν ότι πράγματι το ΙΚΑ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων. Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σας απευθύνω και εγώ ένα ερώτημα. «Τι πραγματικά θέλετε να πράττει ο Διοικητής του ΙΚΑ; Να μην διαψεύδει την καταστροφολογία ότι τάχα το Ίδρυμα αδυνατεί να καταβάλει τις συντάξεις του επόμενου μήνα, να μην προστατεύει τη νομιμότητα και να μην καταπολεμά την παραβατικότητα;»

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει δεσμευθεί και υλοποιεί το εγχείρημα της πλήρους κατοχής των στοιχείων του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ των συνταξιούχων του για την πλήρη διασφάλιση των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου και εποπτείας αποσκοπώντας στην πάταξη φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς που υπονομεύουν την λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων και στρέφονται εναντίον των συμφερόντων των συνταξιούχων.

Από τις αρχές του έτους με επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις και δελτία τύπου πληροφορήσαμε τους δικαιούχους συντάξεων από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης υποβολής ΑΦΜ & ΑΜΚΑ προς τις Υπηρεσίες του Ιδρύματος. Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων η διαδικασία μπορούσε να ολοκληρωθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος www.ika.gr και με την αυτοπρόσωπη παρουσία στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για την εφαρμογή της κανονιστικής διαδικασίας που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της παραβατικότητας και στοχεύει στον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Ιδρύματος και στην προστασία των συνταξιούχων του;

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ

Ακολουθεί η απάντηση του Κώστα Χαρδαβέλλα στην επιστολή του κ. Σπυρόπουλου:

«Δεν αμφισβητώ την ευαισθησία του κ. Σπυρόπουλου στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Και φυσικά δεν αφορούσε αυτόν η άποψή μου περί έλλειψης τσίπας από όλους όσους κρατικούς καρεκλοκένταυρους δεν γίνεται μια άμεση παρέμβαση για να μην ζουν στην απόγνωσή τους οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που τρέχουν από τα ξημερώματα να μάθουν τι διάολο θέλουν στο ΙΚΑ (ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-Λογάριθμος κλπ) για να πληρωθούν τις συντάξεις τους και να μπορέσουν να ζήσουν.

Ωστόσο δεν αρκεί η διάψευση της καταστροφολογίας από τον διοικητή του ΙΚΑ όπως υποστηρίζει στην επιστολή του. Αυτά είναι λόγια. Έμπρακτα πρέπει να αποδείξει το χτύπημα της καταστροφολογίας. Να βρεθεί δηλαδή ένας τρόπος να καταβληθούν οι συντάξεις έστω κι αν λείπουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όσους ηλικιωμένους δεν κατάφεραν να έχουν τα στοιχεία αυτά και να δοθεί νέος χρόνος στους συνταξιούχους να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους.

Να το πω πιο απλά στον κ. Σπυρόπουλο: «Λεφτά υπάρχουν; Απόδειξέ το».

Διαβάστε επίσης:

Δεν έχουν τσίπα