ΕΛΛΑΔΑ

«Έκοψε το λαρύγγι του Σεργιανόπουλου και συνέχισε να τον μαχαιρώνει»

«Έκοψε το λαρύγγι του Σεργιανόπουλου και συνέχισε να τον μαχαιρώνει»

«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου το 2008.

Πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς τα ελαφρυντικά που του είχαν αναγνωριστεί πρωτοδίκως, με αποτέλεσμα ο Γεωργιανός να αντιμετωπίζει πλέον την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η εισαγγελέας, ήταν κατηγορηματική στην ενοχή του Γεωργιανού Δαβίδ Μουρτινέλι για την δολοφονία του ηθοποιού και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηθελε να τον εξοντώσει».

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας υποστήριξε πως τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Γεωργιανός ήθελε να τον σκοτώσει και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρώτα έγινε η διατομή του λάρυγγα και μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα τραύματα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βοά για την βιαιότητα αυτού του εγκλήματος», ενώ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ήταν έγκλημα πάθους, υποστηρίζοντας πως «η ψυχραιμία και οι ιδιαίτερες ικανότητες με τις οποίες ο κατηγορούμενος απασφάλισε την πόρτα καθώς και η αγωνιώδης προσπάθεια του να καταληστέψει το θύμα, δεν συνδέονται με ένα άτομο που δεν ήξερε τι έκανε».

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας αποκάλεσε τον Γεωργιανό δολοφόνο ως μια «επικίνδυνη προσωπικότητα» που είχε ως πρόθεση να σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλο για να τον ληστέψει, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως εκδίδονταν συνεχώς στην πλατεία Βικτωρίας και τον χαρακτήρισε «περιθωριακός».

Σε περίπτωση πάντως που το Εφετείο κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως η οποία ταυτίζεται με εκείνη του Εισαγγελέας Αθηνών, η ποινή του Γεωργιανού η οποία είναι 20 έτη και δέκα μήνες φυλάκισης, ενδεχομένως να μετατραπεί σε ισόβια κάθειρξη.