ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου η δίκη των δύο ναυτικών

Αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου η δίκη των δύο ναυτικών

Για την Τρίτη 18 Ιουνίου, αναβλήθηκε η σημερινή δίκη των δύο ναυτικών, συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), που συνελήφθησαν χθες μετά απο προφορική εντολή εισαγγελέα στο λιμάνι της Ραφήνας, για παρακώλυση συγκοινωνιών, στη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης που πραγματοποιούσαν για απλήρωτους συναδέλφους τους, στο πλοίο «Πηνελόπη».

Ο εισαγγελέας ανέβαλε την υπόθεση με το αιτιολογικό, ότι θα πρέπει να καταθέσει και ο διευθυντής ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.

Οι δύο ναυτικοί χθές βράδυ μετά την αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκαν ελεύθεροι και του ζητήθηκε να παρουσιαστούν σήμερα με τους δικηγόρους τους στα δικαστήρια Πειραιά.

Ωστόσο τους δύο ναυτικούς δεν συνόδευε κανείς αξιωματικός ασφάλειας, απο το κεντρικό λιμεναρχείο Ραφήνας.

Πρόκειται για το γραμματέα της ΠΕΝΕΝ Κροκίδη Νίκο και τον ταμία Μπανάσιο Απόστολο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθές απο λιμενικούς του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας στη διάρκεια συνδικαλιστικής παρέμβασης για τους απλήρωτους ναυτικούς του πλοίου «Πηνελόπη» που πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητά τους στον καταπέλτη, εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε και ο εκπρόσωπος του πλοίου «Πηνελόπη» για μη καταβολή δεδουλευμένων και ορίστηκε τακτική δικάσιμο για την Πέμπτη 13/06.

Εξω απο τα δικαστήρια, πραγματοποίησαν συγκέντρωσης συμπαράστασης το μεσημέρι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δεκάδες ναυτεργάτες.

«Η απόφαση των επί μήνες απλήρωτων ναυτεργατών να διεκδικήσουν τις αποδοχές που τους οφείλονται αντιμετωπίζονται με απειλές, τρομοκρατία και συλλήψεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύλληψη και η παραπομπή των δύο ναυτικών στο αυτόφωρο ήταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των Ναυτεργατών, στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην υπονόμευση των κινητοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών» τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος.