ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανική βλάβη για «ιπτάμενο δελφίνι»

Μηχανική βλάβη για «ιπτάμενο δελφίνι»

Εμπλοκή ξένου αντικειμένου παρουσιάστηκε στο υδροπτέρυγο «F/D XXIX» ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αίγινας. Το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες – Ερμιόνη – Πόρτο Χέλι.


Το πλοίο συνέχισε τον πλου του, με συμβατική ταχύτητα, προς το λιμάνι του Πόρου όπου και κατέπλευσε αυτοδύναμα, ενώ οι 141 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από τη βλάβη δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν ελέγχου από το τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και Ελέγχου Πλοίων διαπιστώθηκε διαρροή στο ψυγείο λαδιού της αριστερής κύριας μηχανής ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «F/D XXIX».

Στη συνέχεια επετράπη ο απόπλους του «F/D XXIX» για εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου για Πειραιά όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα.

Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «F/D XXIX» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.