ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΟ: Μήνυμα συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ

ΤΕΟ: Μήνυμα συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αποσύρει την επαίσχυντη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ο σύλλογος εργαζομένων στο ΤΕΟ ΑΕ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης και κάνει λόγο για αιφνιδιαστική, αήθη και τυχοδιωκτική ενέργεια.

Όπως τονίζουν, «είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση και να χάνεται μια ισχυρή φωνή, μια γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους πολίτες εντός συνόρων και δή των ακριτικών περιοχών αλλά και με τους εκτός συνόρων ομογενείς μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΕΟ ΑΕ:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων στα εναπομείναντα κρατικά διόδια της χώρας, ΤΕΟ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα την αιφνιδιαστική, αήθη και τυχοδιωκτική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης με την οποία προχωρά στο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα για απολύσεις των άρτι αφιχθέντων τροϊκανών.

Η ενέργεια αυτή μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους γιατί πιστεύουμε ότι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα είναι αδιανόητο να μην υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση και να χάνεται μια ισχυρή φωνή, μια γέφυρα επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους πολίτες εντός συνόρων και δή των ακριτικών περιοχών αλλά και με τους εκτός συνόρων ομογενείς μας.

Το έγκλημα σε βάρος των κρατικών ΜΜΕ και η παραχώρηση του δικαιώματος ενημέρωσης στους ιδιώτες, μας ξυπνά μνήμες από το ξεπούλημα στους ίδιους ιδιώτες-εκδότες και μεγαλοεργολάβους χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και δή των αυτοκινητοδρόμων.

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε τους συναδέλφους να εναντιωθούμε όλοι μαζί στην ανάλγητη και φασιστική ενέργεια της κυβέρνησης που επιδιώκει να προσθέσει με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες εργαζόμενους στους ήδη υπάρχοντες ανέργους αυτής της χώρας.

Καλούμε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να προβούν σε άμεση ανάκληση αυτής της επαίσχυντης πράξης νομοθετικού περιεχομένου».