ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο «Νήσος Μύκονος»

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο «Νήσος Μύκονος»

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε εν πλω λίγο μετά τις 16:00 στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «νήσος Μύκονος, με 248 άτομα επιβάτες και πλήρωμα.

Το πλοίο απέπλευσε στις 12:00 από το λιμάνι του Πειραιά για την Σάμο. Ωστόσο, μεταξύ Ευδήλου και Σάμου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο και όχι στη τσιμινιέρα (φουγάρο) που ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην πρώτη θέση, ενώ δόθηκε εντολή να φορέσουν προληπτικά σωσίβια. Στο σημείο έχουν σπεύσει πλοιάρια του Λιμενικού και ιδιώτες από Ικαρία και Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο περίπου 4 ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι Σάμου. Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να το ρυμουλκήσει στη Σάμο. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες το πλοίο να προσεγγίσει το λιμάνι με ίδιες δυνάμεις.

Δίπλα στο «νήσος Μύκονος» βρίσκονται τρία φορτηγά πλοία και ένα επιβατικό και ένα πλωτό του λιμενικού. Στο πλοίο σπεύδει ο λιμενάρχης Σάμου.

Πέντε επιβάτες με αναπνευστικά προβλήματα

Πέντε επιβάτες του πλοίου αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από δύο γιατρούς που επέβαιναν στο «Νήσος Μύκονος».

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο πλοίο «Νήσος Μύκονος»-Αγωνία για 248 επιβάτες