ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ

Σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ

Για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από τα ταμεία της Αστυνομίας κατηγορείται ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, με βάση στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται σε δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται εξονυχιστική έρευνα από κλιμάκιο των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, που έχει μεταβεί στην Πάτρα, προκειμένου να διερευνήσει τις δραστηριότητες του ανθυπαστυνόμου, καθώς και το ακριβές ύψος του ποσού που λείπει από τα ταμεία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε μετά από την διαπίστωση ταμειακού ελλείμματος στην διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Το έλλειμμα από τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπολογίζεται γύρω στα 400.000 ευρώ.

Ο ανθυπαστυνόμος υπηρετούσε στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ως διαχειριστής και όπως κατηγορείται, στην δικογραφία που σχηματίστηκε, τα χρήματα που λείπουν προέρχονται από έξοδα κίνησης αστυνομικών, οι οποίοι δεν τα πήραν ποτέ και άλλες υποχρεώσεις της υπηρεσίας.