ΕΛΛΑΔΑ

Το ΣτΕ αποφασίζει για το θέμα της ΕΡΤ

Το ΣτΕ αποφασίζει για το θέμα της ΕΡΤ

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00 θα εξεταστεί τελικά η αίτηση που κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας την αναστολή της από 11.6.2013 απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

Η αίτηση θα εξεταστεί από την επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε συνεδρίασή της κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόεδρος της επιτροπής αναστολών είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πολύ πιθανόν να δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ή το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η αίτηση αναστολής είναι το δεύτερο ένδικο μέσο που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ. Το πρώτο ήταν το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία και εκδόθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ την περασμένη Δευτέρα.

Με αυτή, ο κ. Μενουδάκος διάταξε την επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι την σύσταση του νέου φορέα που θα «διαδεχθεί»- σύμφωνα με την κυβέρνηση – την ΕΡΤ.