ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση-σταθμός: Κούρεμα σε δάνειο του ΟΕΚ με τελεσίδικη απόφαση

Απόφαση-σταθμός: Κούρεμα σε δάνειο του ΟΕΚ με τελεσίδικη απόφαση

Απόφαση-σταθμό για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά κατόρθωσε να επιτύχει η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, καθώς η νομική της υπηρεσία κέρδισε μια σημαντική μάχη, στον αγώνα της υποστήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η πανελλήνιας εμβέλειας, αυτή, επιτυχία επετεύχθη σε επίπεδο εφετείου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι αντίδικες τράπεζες μετά την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Στη νομική επιτυχία σταθμό εκτός από το «κούρεμα χρέους» από την εφαρμογή του νόμου 3869/2010, το Εφετείο Ηρακλείου με την απόφαση του, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σε τέτοιο νομικό επίπεδο το δάνειο της εργατικής εστίας του υπερχρεωμένου μέλους της ΕΝΚΗ, δίνοντας έτσι με σαφή τρόπο τέλος στην δικαστική αμφισβήτηση του κατά πόσον τα δάνεια του ΟΕΚ καλύπτονται από τον νόμο 3869/2010.

Η εξαιρετική αυτή επιτυχία του νομικού τμήματος της Ένωσης δημιουργεί ένα σημαντικό δεδικασμένο για χρήση από τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων Καταναλωτών απανταχού της Ελλάδος (υπ' αριθμ. 205/2013 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου).