ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή των μηχανογραφικών

Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή των μηχανογραφικών

Μέχρι και σήμερα θα μπορούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση, όπου μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις και το έντυπο Μηχανογραφικού Δελτίου με τις οδηγίες του.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό μηχανογραφικό, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα τα βασικά στοιχεία, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις και να τις αποθηκεύσει με την επιλογή «Προσωρινή Αποθήκευση», διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει όσες φορές θέλει προτού οριστικοποιήσει το δελτίο.

Μετά την οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (έως τις 12 Ιουλίου), το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και συστήνεται ο κάθε υποψήφιος να το εκτυπώσει ή/και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.

Όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα λειτουργήσουν και σήμερα με την παρουσία του διευθυντή ή του υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Στη σχετική με τις εξετάσεις ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν έντυπο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, όπως και στοιχεία για τον αριθμό εισακτέων, τις βάσεις παλιότερων ετών και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.