ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων κατά του πολυνομοσχεδίου

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων κατά του πολυνομοσχεδίου

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια αντιδρούν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, διεκδικώντας να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει για αύριο Τρίτη γενική απεργία και συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ, στις 10.00 το πρωί στην Ομόνοια.

«Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη λιτότητα, τη φορολεηλασία. Διεκδικούμε αλλαγή της πολιτικής των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων του δημοσίου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Ακόμη, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει, σήμερα και αύριο, στις 8.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος συλλαλητήρια και συναυλίες με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Στο Σύνταγμα πρόκειται να διεξαχθεί και το νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν οι δύο Ομοσπονδίες, για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα.