ΕΛΛΑΔΑ

Zaman: «Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες»

Zaman: «Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες»

Για «απειλή που προέρχεται από την έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την διάλυση ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει στο στόχαστρο τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα» κάνει λόγο στο δημοσίευμά της με τίτλο «Τρομοκράτες που υποθάλπει η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν εναντίον τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων».

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP/C) τα οποία «η Ελλάδα απελαύνει στην Συρία εξαιτίας της διεθνούς πίεσης αντί να τους εκδίδει στην Τουρκία, ετοιμάζουν μια σειρά ευρείας κλίμακας επιθέσεων αυτοκτονίας σε μεγάλες τουρκικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα στις συνοριακές περιφέρειες της Τουρκίας, ειδικά όσες συνορεύουν με την Συρία, εναντίον αυτών των επιθέσεων..

«Το θέμα της συνεργασίας στον τομέα της τρομοκρατίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, (συνεργασία) που δεν υφίσταται εδώ και χρόνια, ήταν στα θέματα της ατζέντας κατά την συνάντηση του αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ευ. Βενιζέλου και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στις 19 Ιουλίου στην Άγκυρα, λένε διπλωματικές πηγές από Τουρκία».

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα της Zaman, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κούτρα, δήλωσε:

«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους.

Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα.»