ΕΛΛΑΔΑ

Live your myth in Crete!

Live your myth in Crete!

Τι να πρωτογράψει κανείς γι αυτό το νησί. Η Κρήτη συνδυάζει την φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με την αρχοντιά μιας κάποιας άλλης εποχής. Για να πει κάποιος ότι γύρισε το νησί αξιοπρεπώς θα πρέπει να διαθέσει άπλετο χρόνο και να εφοδιαστεί με την βαθύτερη ανάγκη της εξερεύνησης αλλά και του ανεξήγητου κάποιες φορές. Μύθοι, αλήθειες, ιστορικά γεγονότα και μια πραγματικότητα να επεμβαίνει κάπου στην μέση, σαγηνεύουν τον επισκέπτη και τον αναγκάζουν να υποσχεθεί ότι οι επισκέψεις του εκεί θα είναι παραπάνω από μια. Η Κρήτη είναι ένα μέρος που αποτελείται από τέσσερις τόσο διαφορετικούς νομούς γι 'αυτό και καλύπτει όλα τα γούστα των επισκεπτών της.

Σε λίγες γραμμές θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε το στίγμα του κάθε νομού για να μπορέσετε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία και την φιλοσοφία σας. Πάρτε ένα ποτήρι ρακί και ελάτε να ταξιδέψουμε στο 5ο
μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

Πρώτος Σταθμός τα κοσμοπολίτικα Χανιά

Τα Χανιά είναι παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης και ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της Κρήτης με πρωτεύουσα το νομό Χανίων. Όπως όλη η Κρήτη έτσι και τα Χανιά, απαρτίζεται από κτήρια με ρυθμούς της Βυζαντινής, Ενετικής αλλά και της Οθωμανικής περιόδου που κοσμούν την πόλη αλλά και τα χωριά. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα ιστορικά μνημεία όπως το τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν και την οικία του Ελ. Βενιζέλου. Οι θάλασσες που πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε κάποιος είναι ο Σταυρός, την καταγάλανη Γεωργιούπολη και το μυστήριο Φραγκοκάστελο

Το γραφικό Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει την ηρεμία με τις κοσμοπολίτικες πινελιές. Εκεί ο χρόνος κυλάει αργά αφήνοντας σαν εικόνα σε κάποιον τα ήρεμα ηλιοβασιλέματα και την ποιότητα ζωής που λίγο πολύ έχουμε χάσει όλοι. Αν στα Χανιά ταξιδέψετε ιστορικά τότε στο Ρέθυμνο θα αισθάνεστε κομμάτι της παλιάς και σύγχρονης ιστορίας. Τα γραφικά σοκάκια που περιλαμβάνουν κτήρια ενετικού και οθωμανικού ρυθμού, αποτελούν πηγή ιστορικής αναζήτησης σε μια κοινή έκθεση δίχως τέλος. Το Ενετικό καμάρι του νομού είναι το ιστορικό φρούριο της Φορτέτζας ενώ Οθωμανικά μνημεία όπως ο Τέμενος της βαλιντέ σουλτάν Τουρχάν Χαντιτζέ (τούρκικο σχολείο) και ο Τέμενος Ιμπραΐμ Χαν, είναι μόνο μια μικρή αναφορά στην περιήγηση σας εκεί. Οι πιο φημισμένες παραλίες είναι αυτή της Επισκοπής καθώς και η παραλία της Πρέβελης.

Το σύγχρονο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Επειδή αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης δεν σημαίνει ότι δεν έχει σημαντικά ιστορικά σημεία. Ο μεγαλύτερος ιστορικός σταθμός είναι η Κνωσός και η Φαιστός. Όπως καταλάβατε, μιλάμε φυσικά για τον Μινωικό πολιτισμό έναν από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους πολιτισμούς της Ελλάδας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Γνωστές παραλίες του Ηρακλείου είναι τα Μάταλα και η σαγηνευτική Αγία Πελαγία.

Το ήρεμο Λασίθι

Ο Νομός Λασιθίου είναι ο ανατολικότερος νομός της Κρήτης. Στο Λασίθι ο επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με τη φύση, η οποία του προκαλεί συναισθήματα χαλάρωσης αλλά και αναζήτησης. Κοιλάδες με ελαιόδενδρα υπάρχουν στην Ιεράπετρα ενώ υπάρχουν δύο οροπέδια, το πιο γνωστό του Λασιθίου και το οροπέδιο του Καθαρού.