ΕΛΛΑΔΑ

Τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των υπόπτων για τρομοκρατία (pics)

Τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή των υπόπτων για τρομοκρατία (pics)

Φωτογραφίες με το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι τέσσερεις συλληφθέντες και τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά τα δύο αντιαρματικά όπλα (μπαζούκας) τύπου low, τα πιστόλια, οι σφαίρες, οι χειροβομίδες και οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που κατασχέθηκαν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται με περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την αποφυγή έκνομων πράξεων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, από ΠΛΣ του Λιμενικού Σώματος φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες (2 Έλληνες και 2 αλλοδαποί), οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση.

Το σύνολο των κατασχεθέντων αντικειμένων (οπλισμός, πυρομαχικά, σκάφος) καθώς και οι 4 συλληφθέντες (2 Έλληνες και 2 αλλοδαποί), μαζί με 2 προσαχθέντες (1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός), παραδόθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου προς το Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας), το οποίο και συνεχίζει την προανάκριση της υπόθεσης λόγω αρμοδιότητας».

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκρηκτικά και όπλα σε φουσκωτό στη Χίο

Ροή Ειδήσεων