ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο

Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, κατελήφθησαν στην Αθήνα και στη Γλυφάδα, δύο οδηγοί ταξί, για επέμβαση στο ταξίμετρο και κυκλοφορία αποχαρακτηρισμένου ταξί αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο πρώτος εξ' αυτών είχε τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξανε πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό, ενώ ο δεύτερος οδηγούσε αποχαρακτηρισμένο ταξί το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο ταξί, επιδεικνύοντας ταυτάριθμη άδεια κυκλοφορίας ενώ κατείχε παραποιημένο ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν και με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώθηκε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για τον περαιτέρω οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, ενώ ακόμη εκδόθηκαν αναζητήσεις για τη σύλληψη, εντός των ορίων του αυτοφώρου, του ιδιοκτήτη του αποχαρακτηρισμένου ταξί.