ΕΛΛΑΔΑ

«Ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκε ο τουρίστας»

«Ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκε ο τουρίστας»

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους τουριστικούς παράγοντες της Κρήτης η υπόθεση με τον τουρίστα από την Ελβετία που δέχτηκε μία σφαίρα στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο Ρέθυμνο, βολίδα που προήλθε από άσκοπο πυροβολισμό.

«Δε μπορούμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν ο τουρίστας δεν ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του και είχαμε χειρότερη κατάληξη» τονίζει μιλώντας στο flashnews.gr έμπειρος τουριστικός πράκτορας.

Ποιος αλήθεια θα εξηγούσε στην κοινή γνώμη της Ελβετίας, πως στην Κρήτη που επέλεξε ο συμπατριώτης τους (και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες) να περάσει τις διακοπές του, κάποιοι αρέσκονται να...παίζουν με τα όπλα και παράλληλα να παίζουν με ανθρώπινες ζωές.

«Αν τέτοια περιστατικά περάσουν στη συνείδηση των επισκεπτών μας, τότε χάνουμε ένα συγκριτικό μας πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ανταγωνίστριες χώρες τις Βόρειας Αφρικής ή ακόμα και την Τουρκία» λέει άλλος τουριστικός φορέας, εννοώντας την ασφάλεια που πρέπει να αισθάνεται ένας επισκέπτης σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα.

Για το θέμα μίλησε στο flashnews.gr και ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης. «Δεν είναι έθιμο και παράδοση οι άσκοποι πυροβολισμοί, έθιμα είναι άλλα για την Κρήτη»' αναφέρει με νόημα ο κ. Παπαδομανωλάκης καυτηριάζοντας το γεγονός και συνεχίζει «εκείνοι που πυροβολούν πρέπει να ξέρουν πως μια σφαίρα, μπορεί να φτάσει ακόμα και τρία χιλιόμετρα από το σημείο ρίψης, άρα είναι πολύ επικίνδυνο, όπως είδαμε και από αυτή την περίπτωση».

Ο ιατροδικαστής θα εξετάσει το χώρο του ξενοδοχείου για να μπορέσει να διαπιστώσει από που ήρθε η βολίδα που τραυμάτισε τον Ελβετό τουρίστα, ο οποίος να σημειώσουμε πως αισθάνθηκε τσούξιμο στο πόδι, πήγε στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε δεχτεί τη σφαίρα!