ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πάρτι φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

Νέο πάρτι φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

κέντρα με ζωντανό πρόγραμμα αλλά και υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπου κάνουν «γκεστ» εμφανίσεις διάφοροι καλλιτέχνες του λαϊκού πενταγράμμου.Αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου σε στάδιο της ακριτικής πόλης, διοργανώθηκε, χθες το βράδυ, συναυλία από τοπικό αθλητικό σωματείο, με δημοφιλή τραγουδιστή, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Η έφοδος των ελεγκτών της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποκάλυψε «όργιο» φοροδιαφυγής από τους διοργανωτές, με συνέπεια να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου, ο οποίος οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αυτοψία των ελεγκτικών αρχών «έδειξε» ότι «είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια, με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, τα εισιτήρια ήταν «μαϊμού». Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρους του καλλιτέχνη, ωστόσο οι αρχές αναμένεται να κάνουν "φύλλο και φτερό" τα συμφωνητικά συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο τραγουδιστής και οι διοργανωτές.

Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται λίγες μέρες μετά την έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό μαγαζί της Καλλιθέας Χαλκιδικής, όπου εμφανιζόταν άλλος γνωστός καλλιτέχνης κι όπου διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων σχετικά με τη μη έκδοση αποδείξεων.

Οι έρευνες αυτές του ΣΔΟΕ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια κι έχουν ως στόχο τον εντοπισμό του αδήλωτου και αφορολόγητου χρήματος σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ και συναυλιακούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

ΣΔΟΕ: Άλλα επτά λουκέτα σε καταστήματα στη Χαλκιδική