ΕΛΛΑΔΑ

Σε κινητικότητα 2.122 καθηγητές και υπάλληλοι ΑΕΙ

Σε κινητικότητα 2.122 καθηγητές και υπάλληλοι ΑΕΙ

Στοιχεία σχετικά με το καθεστώς κινητικότητας στο Υπουργείο Παιδείας ήρθαν στο φως χθες από τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως τόνισε ο Ευβοιώτης κυβερνητικός, 2.122 εκπαιδευτικοί θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας εκ των οποίων οι 1300 έχει ήδη αποφασιστεί να μετακινηθούν σε υπηρεσίες υγείας. Οι υπόλοιποι θα προσληφθούν ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ, με εξαίρεση 300 που θα πάνε σε διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων.

Εκτός όμως από τους 2.122 εκπαιδευτικούς που μπήκαν από τις 22 Ιουλίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αναμένεται άλλοι 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων-ΤΕΙ να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα υποχρεούνται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να δημοσιοποιήσουν τα νέα τους οργανογράμματα και να ανακοινώσουν τους αριθμούς του πλεονάζοντος προσωπικού τους. Στη λίστα αναμένεται να μπουν εργαζόμενοι που προέρχονται κυρίως από μεγάλα ιδρύματα της χώρας, γεγονός πάντως για το οποίο σήμερα αντιδρούν αρκετές διοικήσεις.