ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε ο θάνατος του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στη χωματερή

Εξιχνιάστηκε ο  θάνατος του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στη χωματερή

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 20χρονης μητέρας που φέρεται να εγκατέλειψε στα σκουπίδια το νεογέννητο αγοράκι της, καθώς και σε βάρος της 44χρονης γιαγιάς του


Ένα φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη χωματερή των Λεχαινών, όταν ένας ρακοσυλλέκτης που αναζητούσε παλιά μέταλλα «ανακάλυψε» ανάμεσα στους λόφους των σκουπιδιών το άψυχο κορμί ενός νεογέννητου μωρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο αγοράκι, που το κορμάκι του βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, ήταν τυλιγμένο σε ένα λευκό σεντόνι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία και μετέφερε το βρέφος σε Νοσοκομείο των Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του φρικιαστικού περιστατικού.

Τελικά, το έγκλημα φέρεται να διέπραξε η ίδια η μητέρα του αγοριού, η οποία με συνεργό τη 44χρονη μητέρα της και γιαγιά του βρέφους, το εγκατέλειψε στα σκουπίδια. Ήδη σε βάρος των δύο γυναικών έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος ήταν αγοράκι και εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από περίπου τρεις ημέρες, ζύγιζε 2,8 κιλά, είχε ύψος περίπου 50 εκατοστά και ήταν «τελειόμηνο» και «βιώσιμο». Αυτό, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, σημαίνει ότι είχε γεννηθεί ζωντανό, ύστερα από κύηση εννέα μηνών.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική εξέταση, το βρέφος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι προήλθαν είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού είτε κατά τη διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα σε κάδο απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Ηλεία: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος στη χωματερή Λεχαινών

Η ιατροδικαστική εξέταση για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή