Τεράστιο σκάνδαλο με ανασφάλιστους εργαζόμενους ερευνά το ΣΕΠΕ

Newsroom Newsroom

Τεράστιο σκάνδαλο με ανασφάλιστους εργαζόμενους ερευνά το ΣΕΠΕ

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος με «πλοκάμια» σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται το Σώμα επιθεώρησης εργασίας και η οικονομική αστυνομία.

Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη από εταιρείες μαϊμού, οι οποίες «εισάγουν» στην Ελλάδα αλλοδαπούς εργαζόμενους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εργαστούν με το πρόσχημα της ασφάλισης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι εταιρείες δηλαδή εκμεταλλεύονται τις διακρατικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, βάσει των οποίων ένας εργαζόμενος από χώρα της ΕΕ μπορεί να δουλέψει στην χώρα μας, χωρίς ο εργοδότης να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές με την προϋπόθεση βέβαια να είναι ήδη ασφαλισμένοι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δεν απολαμβάνουν καμίας ασφάλισης, ούτε στις χώρες καταγωγής και φυσικά ούτε και στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά, μόνο στην Κρήτη, οι επιθεωρητές εντόπισαν 60 περιπτώσεις, με την πλειοψηφία των ξένων εργαζομένων να απασχολείται στον κλάδο του τουρισμού. Ωστόσο, εκτιμάται ότι το κύκλωμα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες ώρες της ΕΕ.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που σχετίζονται με την αγορά εργασίας στην χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος χαρακτήρισε εφιαλτικά τα ποσοστά της μαύρης εργασίας στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι αύριο τα σχετικά στοιχεία που έχει συλλέξει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αναμένεται να κατατεθούν στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved