ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2013: Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Βάσεις 2013: Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής - Στο κατακόρυφο η αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η πορεία των βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική και θα α φθάσει ακόμα και τα 1.000 μόρια για κάποιες σχολές.

Μεγάλοι «χαμένοι» θεωρούνται οι υποψήφιοι του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου, καθώς εκεί καταγράφηκαν οι χειρότερες βαθμολογικές επιδόσεις. Έτσι θα σημειωθεί μεγάλη πτώση σε πολλές σχολές αυτών των δυο πεδίων.

Συγκεκριμένα, πτώση εκτιμάται ότι θα υπάρξει ακόμα και σε πολυτεχνικές σχολές όπως των Μηχανικών όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι βάσεις εισαγωγής υψηλές.

Ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των αριστούχων δείχνει ότι η πτώση των βάσεων θα επηρεάσει και τις ιατρικές σχολές, ακόμα και αυτή της Αθήνας, όπου αναμένεται η βάση να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια.

Συγκρατημένη εκτιμάται ότι θα είναι η πτώση στις βάσεις των σχολών του 1ου επιστημονικού πεδίου καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων, στα μαθήματα της κατεύθυνσης ήταν καλύτερες συγκριτικά με αυτές των υποψηφίων των άλλων κατευθύνσεων.

Και οι Οικονομικές Σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση όπου εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 600 μόρια.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2013: Πτώση μέχρι και 1.000 μόρια

Βάσεις 2013: Πώς διαμορφώνονται σε 40 περιζήτητες σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Βάσεις 2013: Ανακοινώνονται τέλη Αυγούστου

Βάσεις 2013: Ποιες σχολές πέφτουν ανά πεδίο