ΕΛΛΑΔΑ

Πού τοποθετήθηκαν 1.600 δημόσιοι υπάλληλοι

Πού τοποθετήθηκαν 1.600 δημόσιοι υπάλληλοι

Σε ποιες υπηρεσίες απορροφήθηκαν – Πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία αξιολόγησης – μοριοδότησης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κινητικότητας στα περισσότερα υπουργεία, ενώ παράλληλα καταγράφονται οι ανάγκες σε τομείς τους Δημοσίου που απαιτούν άμεσα προσωπικό.

Στην σύσκεψη της Δευτέρας στο Μαξίμου τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να παρουσιάσουν και τις λίστες με τους υπαλλήλους των υπουργείων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κινητικότητα των 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ, το Νοέμβριο του 2012. Μια επιτυχία που συνδέεται με το γεγονός ότι στην επανατοποθέτησή τους οι υπάλληλοι ενίσχυσαν κρίσιμες υπηρεσίες για το Δημόσιο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.

Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πάντως βρίσκονται σε αναβρασμό και διαμηνύουν πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα με ανακοίνωσή της δίνει ραντεβού στους δρόμους το Σεπτέμβριο, επισημαίνοντας πως το Φθινόπωρο θα είναι «θερμό».

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΑ: Τα κριτήρια για τη διαθεσιμότητα στην Υγεία

Αρβανιτόπουλος: Δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού

Μόνο 195.000 υπάλληλοι έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ από το 1994