ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή και οι τέσσερις για τη χασισοφυτεία στο Αστρίτσι

Στη φυλακή και οι τέσσερις για τη χασισοφυτεία στο Αστρίτσι

Ενοχή με το ελαφρυντικό της μεταμέλειας πρότεινε η εισαγγελέας για τους τέσσερις - Αθώοι δηλώνουν οι κατηγορούμενοι - Είχαν συλληφθεί με δύο τσουβάλια χασίς και 120 δενδρύλλια κάνναβης

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου, έκατσαν σήμερα οι τέσσερις άνδρες που φέρονται ως οι καλλιεργητές της μεγάλης χασισοφυτείας που ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ στο χωριό Αστρίτσι, πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Πιο αναλυτικά, στον 43χρονο (τον μεγαλύτερο από τα δύο αδέλφια) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών κι ενός μήνα και για την κατοχή των 13 φυσιγγίων.
Στους υπόλοιπους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών κα σε όλους η χρηματική ποινή των 5.000 ευρώ αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια...

Σύμφωνα με το cretalive, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι συγγενείς τους που κατέκλυσαν τον δικαστικό μέγαρο, αποχώρησαν ειρηνικά.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών είχαν συλλάβει επ’ αυτοφώρω ορισμένους εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από ρεματιές και λαγκάδια, κρατώντας στα χέρια σακιά με χασίς. Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται έξι άτομα, ωστόσο στο εδώλιο παραπέμπονται τέσσερις Κρητικοί, δύο αδέλφια 43 και 35 ετών, ένας 35χρονος φίλος τους από το Καλό Χωριό και ένας από το Γεράκι.

Τα δύο αδέλφια υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, ότι ευθύνονται εξολοκλήρου οι Αλβανοί, μάλιστα ενώ ο 35χρονος στην απολογία του είπε ότι τον προσέγγισαν Αλβανοί ώστε να τους υποδείξει έναν καλό χώρο για την καλλιέργεια της χασισοφυτείας

Ο 35χρονος από το Καλό Χωριό είπε δήλωσε ότι ήταν χρήστης κοκαΐνης, ότι διέλυσε την 5μελή οικογένειά του, μάλιστα όπως είπε το ένα του παιδί δεν θέλει ούτε να τον βλέπει.

Ένας Αλβανός που ήταν στην χασισοφυτεία κατάφερε να διαφύγει ενώ ακόμα φέρεται να εμπλέκεται ένας ανήλικος, για τον οποίο διαχωρίστηκε η υπόθεση.

Η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε, νωρίτερα, την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη βασική κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, με βάση τη στάση που επέδειξαν στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκαν να έχουν συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των πράξεών τους και να έχουν μετανιώσει.