ΕΛΛΑΔΑ

Aδιέξοδο με τη διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικών αστυνομικών

Aδιέξοδο με τη διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικών αστυνομικών

Κανείς μέχρι τώρα δεν αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους της μισθοδοσίας τους που φτάνει τα 45 με 50 εκατ. ευρώ ετησίως

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του πολυνομοσχεδίου στις 23 Σεπτεμβρίου 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν επιθυμεί να αναλάβει την κάλυψη του κόστους της μισθοδοσίας τους.

Το συνολικό ποσό αυτής φτάνει τα 45 με 50 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι δήμοι όμως έχουν ήδη διαμηνύσει μέσω της ΚΕΔΕ, ότι δεν προτίθενται να συναινέσουν στη μεταφορά των κονδυλίων της μισθοδοσίας των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς αφενός με την αποχώρηση τους μειώνονται τα έσοδα των δήμων από την ελεγχόμενη στάθμευση, τα τραπεζοκαθίσματα κλπ και αφετέρου η μισθοδοσία αυτή δεν καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) αλλά μέρος τους και από τα ανταποδοτικά (δημοτικά τέλη κλπ).

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στον προϋπολογισμό του υπουργείου του προκειμένου να καλύψουν τη μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους δήμους, ώστε να μεταφέρουν τις σχετικές πιστώσεις.

Η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και, βεβαίως, τους δήμους.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΣ: Η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε, οι συμβάσεις θα εκτελεστούν

Καπερνάρος:Αύξηση στο παραεμπόριο με την κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας

Μιχελάκης: Η Δημοτική Αστυνομία απέτυχε

Ν. Δένδιας: «Παρανοϊκές οι φήμες περί απόλυσης 4.000 αστυνομικών»

Προσφυγή στο ΣτΕ εξήγγειλε η ΚΕΔΕ