ΕΛΛΑΔΑ

«Λαβράκι» σε ενεχυροδανειστήριο στην Καρδίτσα

«Λαβράκι» σε ενεχυροδανειστήριο στην Καρδίτσα

Ούτε που φαντάζονταν οι άνδρες της Ασφάλειας τι «λαβράκι» θα έβγαζε η σύλληψη ενός 22χρονου Αλβανού που επί έξι μήνες είχε αποσπάσει εκβιαστικά 600 ευρώ από έναν ανήλικο, δήθεν για να δωροδοκήσει αστυνομικούς που ερευνούσαν την κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι του παιδιού στην Καρδίτσα.

Τα κλεμμένα χρυσαφικά τα είχε παραδώσει ο ανήλικος στον Αλβανό και εκείνος τα είχε πουλήσει σε ένα ενεχυροδανειστήριο που λειτουργούσε χωρίς άδεια σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

Στην έρευνα εντοπίστηκαν 2.105 ευρώ, 15 κασετίνες, που περιείχαν πλήθος χρυσά περιδέραια, σταυρούς, ρολόγια και άλλα κοσμήματα χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά, ένα φορητό υπολογιστή, ένα κενό μεταλλικό χρηματοκιβώτιο και δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου συνελήφθη, αλλά οι εκπλήξεις δεν είχαν τελειώσει ακόμη... Στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του, κατασχέθηκε άλλο ένα κλειδωμένο χρηματοκιβώτιο βάρους ενός τόνου περίπου το οποίο άνοιξε κλειδαράς και μέσα βρέθηκαν 6.600 ευρώ, 79 κασετίνες και τρεις θήκες με χρυσά κοσμήματα, 550 φυσίγγια πυροβόλου και 289 κυνηγετικού όπλου, ένα 45αρι πιστόλι με δύο γεμιστήρες, ένα περίστροφο replica, δύο αυτοσχέδια μακρύκαννα όπλα τύπου flober με 34 φυσίγγια, δύο αεροβόλα εκ των οποίων το ένα με ενσωματωμένη διόπτρα, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα μαχαίρι μήκους 34 εκατοστών, αλλά και 16 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία τέσσερα ενεργά, δύο επιταγές κι ένα μπλοκ, πέντε μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, ένα ζευγάρι κιάλια και ένας υπολογιστής.

Το σημαντικότερο εύρημα ήταν οι ιδιόχειρες σημειώσεις του «ενεχυροδανειστή» με χρηματικά ποσά και ημερομηνίες, που εξετάζονται για να εξακριβωθεί από ποιους αγόραζε τα χρυσαφικά η προέλευση των οποίων ερευνάται και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους. Ως τώρα, έχουν καταμετρηθεί 47 από τις συνολικά 94 κασετίνες στις οποίες υπήρχαν 750 κοσμήματα αξίας 220.000 ευρώ! Ήδη, ενημερώθηκε το Σ.Δ.Ο.Ε. για να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο και να προσδιορίσει το ποσό των διαφυγόντων δασμών, φόρων και άλλων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο.

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης του παράνομου ενεχυροδανειστηρίου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, με κατηγορίες για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος βαρύνουσας μορφής, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη λειτουργία του καταστήματος και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς λειτουργούσε σε εξωτερικό σημείο του σπιτιού του ένα πλήρες σύστημα βιντεοσκόπησης με δύο κάμερες και καταγραφικό παραβιάζοντας την προστασία προσωπικών δεδομένων.